Traduccions d'aquesta pàgina

Com aconseguir ajuda sobre el programari GNU

[imatge d'un cap de GNU]

La Fundació per al Programari Lliure no proporciona suport tècnic. La nostra missió és desenvolupar, preservar i protegir el programari lliure. Preferim deixar que altres es guanyin la vida proporcionant suport tècnic. Veiem els programadors com a proveïdors d'un servei, igual que els metges i els advocats; els coneixements, tant mèdics com jurídics, són de lliure distribució, però els que exerceixen la professió cobren pels seus serveis. Així que, si us plau, no envieu correus electrònics ni truqueu a l'oficina de la FSF per sol·licitar suport tècnic.

Podeu obtenir de diferents maneres la Documentació del Projecte GNU, que pot respondre a moltes de les vostres preguntes.

També allotgem un seguit de llistes de correu sobre el programari GNU. Les llistes que comencen per help- són per obtenir ajuda de la comunitat. També hi ha disponible una relació feta a mà de les llistes de correu de GNU. Si no trobeu una llista de correu per a algun programa GNU en particular, utilitzeu si us plau la llista <help-gnu-utils@gnu.org>.

El Directori GNU de Serveis és un registre de persones que ofereixen suport i altres serveis de consultoria. Aquesta llista es troba també al fitxer etc/SERVICE de la distribució de GNU Emacs, i a la ruta /pub/gnu/GNUinfo/SERVICE del servidor FTP de GNU. Contacteu amb nosaltres per obtenir una còpia de la llista o si voleu ser-hi inclòs.

Si trobeu una deficiència en algun programa GNU, ens agradarà saber-ho. És per això que mantenim llistes de correu per als errors de funcionament del programari GNU. Fins i tot si no hi ha una llista de correu sobre cert programa, escriviu a l'adreça <bug-PROGRAMA@gnu.org> i el vostre informe d'errades arribarà al lloc correcte (a través d'un àlies). Així, doncs, si trobeu un error a la versió canònica d'un programa GNU, comuniqueu-ho si us plau d'aquesta manera.

Quan rebem un informe d'error, intentem generalment corregir el problema. Malgrat que la correcció d'errors pugui semblar un suport tècnic individual, no ho és; forma part de la preparació d'una versió millorada. Podem enviar-vos un versió corregida perquè ens ajudeu a provar la solució i assegurar-nos de la seva qualitat. Si el vostre informe d'errors no obté una resposta per la nostra part, podreu encara obtenir ajuda d'un altre usuari que llegeixi el vostre missatge a les llistes de correu sobre errors de funcionament. En cas contrari, utilitzeu el Directori GNU de Serveis.

Si us plau, no ens demaneu que us ajudem a instal·lar programari o que us ensenyem a utilitzar-lo (però podeu indicar-nos que el programa d'instal·lació falla o que la documentació és confusa).

Noteu, per acabar, que avui dia moltes companyies distribueixen programari GNU, sovint com a part d'una distribució de GNU/Linux. Quan trobeu errors de funcionament en un programa GNU que vàreu instal·lar amb certa distribució de GNU/Linux, sovint és més útil comunicar directament l'error al distribuïdor que a nosaltres. De vegades els distribuïdors han modificat el programari GNU (ja que són lliures de fer-ho!) o estan utilitzant versions antigues. Per aquesta raó, ells són les persones més indicades per trobar un error de funcionament que es dóna en una distribució determinada.

Traduccions d'aquesta pàgina:
[ Català | 简体中文 | 繁體中文 | Česky | English | Español | Français | Polski | Português | Română ]