Re: Modem not responding in Mulinux v6r4.

From: Vieira Netto (vieira@intermega.com.br)
Date: Tue Dec 14 1999 - 10:57:36 CET


Hello World Of Mulinux!

Hello Winsor,

Thanks, you are trying!

winsor escreveu:
>
> Can you login at under 19,200K???

YES, using miterm and ppp-on, both work fine.
I receive "Login:" and can login, and ppp-on recognize "ogin:" and
connects ok?

But, if I say its going to be a 57.6 connection
I receive only "". on screen and characters are changed in
transmit way too.
This way ppp-on cant recognize "ogin:" string and connection doesnt
happen.

> It almost sounds like you've configured PAP or CHAP in which case you
> shouldn't need to login as the login is done automatically via the
> scripts........

No, not this way, unrecognized characters happen just before Login
prompt.

> using regular minicom under linux....after a ppp
> connection is established you see garbage being generated on the minicom
> screen......I personally take this as a sign that PPP has been
> established......and fire up my browser*grin*

Understand now?

>
> Good Luck

You mean buy a new modem and Good Luck, ;-)))
My pockets are a little bit empty

Thanks,
Ciao from Brazil,

Vieira
Vieira@intermega.com.br
Linux User #100.600

Microsoft??? Marca nova de papel Higinico??? (MuLinux)

 
> Vieira Netto wrote:
> >
> > Hello World Of Mulinux!
> >
> > Hello R. Venkateswaran,
> >
> > Adictionaly, using miterm try:
> > ati1
> > ati2
> > ati5
> >
> > If you get response, your CPU connected with your modem and you can
> > verify some modem parameters.
> >
> > I have a External USR 33.6 that works fine, or almost.
> >
> > My problem is different, even using a 33.6 modem I cant use more than
> > 19.2, cause I get strangers caracteres (not recognized) on screen, so it
> > connects but I cant login. This is not a MuLinux previlege. It happens
> > with every linux (Red Hat, Mandrake...), and only with Linux. Using
> > Widows it works fine.
> >
> > I know its not Mulinux problem, but could anybody say a word, have
> > somebody had a problem Like this???
> >
> > Using Pentium 266 Mboard Asus using ttyS1 at 0x2f8 (irq =3) is a 16550A
> >
> > bye from Brazil,
> >
> > Vieira
> > Vieira@intermega.com.br
> > Linux User #100.600
> >
> > Microsoft??? Marca nova de papel Higinico??? (MuLinux)
> >
> >
> > winsor escreveu:
> > >
> > > Although I'm not sure exactly what's going on here you may wish to try
> > > connecting "raw"
> > > try (from the command prompt)
> > >
> > > echo "ATDT555-1212/n" >/dev/ttys?
> > > or /dev/cua?
> > > with the "?" being your port number
> > > if your modems working at all this should attempt to dial directory
> > > assistance.........of course use cntrl-C to end the connection.
> > > This won't get you connected via PPP but will at least tell you that
> > > your port is "talking" to the external modem......even if all you hear
> > > is a few clicks
> > >
> > > Good Luck
> > > signed
> > > winsor
> > >
> > > R. Venkateswaran wrote:
> > > >
> > > > Hi,
> > > >
> > > > I have "cloned" mulinux v6r4 (stable version) on my PC with
> > > > 16MB RAM and 500 MB HD. Things work fine as a stand-alone
> > > > system.
> > > >
> > > > But, I am unable to get my modem to work. So, I cannot
> > > > dial-out to my ISP :-(
> > > > Initially, I tried PPP, but nothing worked. Then I tried to
> > > > test my modem with minicom. My modem is connected to
> > > > /dev/ttyS0. When I start minicom, the DTR and RTS lights go
> > > > ON, so I know I am using the right modem port. But, I don't
> > > > get "OK" response from the modem for my AT commands.
> > > >
> > > > I think there is a mismatch with the START/STOP bits, speed
> > > > settings or the number of bits setup. How do I set this up
> > > > in mulinux?
> > > > The modem works fine under Win95.
> > > >
> > > > Thanks,
> > > > Venki
> > > > --
> > > > R. Venkateswaran (Venki) [email ->
> > > > mailto:venki@lucent.com]
> > > > Lucent Technologies Bell Labs, Phone: (630)-979-6253
> > > > 263 Shuman Blvd., Room 2E-241, Naperville, IL 60566.
> > > >
> >
> > ---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail: mulinux-unsubscribe@sunsite.auc.dk
> > For additional commands, e-mail: mulinux-help@sunsite.auc.dk
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: mulinux-unsubscribe@sunsite.auc.dk
> For additional commands, e-mail: mulinux-help@sunsite.auc.dk

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: mulinux-unsubscribe@sunsite.auc.dk
For additional commands, e-mail: mulinux-help@sunsite.auc.dk



This archive was generated by hypermail 2.1.6 : Sat Feb 08 2003 - 15:27:12 CET